De geloofsgetuigenis

De geloofsgetuigenis is de kern van de Islam. Wanneer iemand moslim wil worden, dan moet hij dit uitspreken. Wie al moslim is gelooft hierin:

 “Er is geen god behalve Allah,

en Mohammed is Zijn boodschapper”

image

Wat betekent dit?

  • Het eerste gedeelte betekent dat moslims geloven dat Allah de Enige God is, die wij aanbidden. Allah heeft ons en alles om ons heen gemaakt. Daar zijn wij blij mee. 

    Omdat Allah God is, kunnen wij hem niet vergelijken met mensen. Alles wat er bestaat, tot en met verder dan de verste sterren, heeft Hij gemaakt – en alles wat Hij heeft gemaakt kan Hij ook veranderen. Wij aanbidden hem uit dankbaarheid en vragen Hem om ons het goede te geven.

  • Mohammed is Zijn boodschapper.  Een boodschapper is niet iemand die boodschappen doet in de supermarkt, maar iemand die een boodschap overbrengt. Allah heeft via de engel Djibriel (Gabriel) een boodschap naar Mohammed gestuurd, welke hij moest doorgeven aan de mensen. Personen die zulke boodschappen van Allah krijgen om door te geven, noemen wij Profeten.

    Mohammed was de laatste Profeet. En de boodschap die hij moest doorgeven is de Quran (Koran), het Heilige Boek van de moslims, en ook leerde hij de mensen op welke manier moslims moeten leven. Voor moslims is Mohammed een voorbeeld en wij houden heel veel van hem.

Terug naar “Ik wil leren over de Islam”